Andra Lungu si thisCover Band

Cine este clanul mafiot thisCoverBand? Ce romașcancă face parte din proiectul celor nouă misterioși, membri ai clanului thisCoverBand? Ea este Andra Lungu, o tânără pasionată de muzică încă din anii frumoși ai copilăriei, care nu a renunțat niciodată la îndeplinirea visului său: să transmită adevărata muzică celor care au urechi să asculte și inimă să simtă! Să urmărim dezvăluirile despre noul proiect în care este implicată, din următorul interviu:

Cine este Andra Lungu, ca femeie și ca artistă?

Este prima dată când mă confrunt cu o asemenea întrebare și tot prima dată când mă văd nevoită să răspund. Hahaha!

Sunt o persoană aflată în plin proces de cunoaștere. Sunt mai convinsă ca niciodată că totul și absolut orice este posibil, dacă îți dorești cu adevărat și dacă te implici suficient. Din punctul meu de vedere, orice femeie are în ea o putere fantastică, doar că, din păcate, multe sunt prea ocupate ca să o vadă. În altă ordine de idei, știu că în viața asta nimic nu este întâmplător, de aceea încerc să mulțumesc în permanență pentru ceea ce am și să îmi canalizez energia doar pe ceea ce îmi doresc.

Cu muzica am o relație cu totul specială! În primul rând, îmi place că e mov ca și culoare și catifelată ca textură (așa o percep eu din punct de vedere sinestezic), dar mai e și unul din “lucrurile” pe care l-aș lua cu mine dacă ar fi să merg pe o insulă pustie. Hahaha! … mai țineți minte faimoasa întrebare din oracole?

Care consideri că sunt secretele ce ar propulsa o femeie către succes într-o carieră muzicală?

Din punctul meu de vedere nu există anumite secrete, ci doar oameni cu personalități diferite care simt muzica în felul lor.

De obicei, când aud sau văd un personaj nou în lumea muzicală, am trei reacții: sunt plăcut surprinsă, devin indiferentă sau fac ochii mari (și nu în sensul bun!). Apreciez, îmi place și mai ales mă atrage la un artist vocea și atitudinea, după care vin limbajul corpului și puterea de a transmite publicului un mesaj, împreună cu o părticică din sufletul său.

Sunt total împotriva modului în care se promovează tinerele artiste în ziua de azi. Nu vreau să dezvolt, pentru că știți exact la ce mă refer, însă am speranța că încă putem schimba lucrul acesta.

Sunt de părere că, orice ai face în viață și în orice domeniu ai profesa, este esențial să îți facă plăcere. În momentul în care îți iubești munca o și respecți, devii mai responsabil și mai conștient de puterea ta interioară, iar rezultatele nu întârzie niciodată să apară. Tot ce e realizat cu pasiune, dragoste și nu în ultimul rând, recunoștință, va fi întotdeauna un succes!

Ce te-a determinat să alegi această profesie, de artist muzical?

Nu pot spune ca o consider o profesie, ci mai degrabă un dar – vorba englezului: a gift. Ce m-a determinat? Pasiunea imensă pentru muzică și dorința de a crea și oferi muzică! Când eram micuță, visam să devin cea mai bună cântăreață din Romania. Eh … se pare ca mi-a luat-o Andra Măruță înainte! (glumeam).

Când ai avut primul contact cu muzica și în ce proiecte ai fost implicată până în prezent?

Țin minte că aveam patru anișori, când am participat la un concurs … probabil primul meu concurs. Am cântat melodia "Bade, pălărie nouă" și am câștigat un casetofon, pe care, din păcate, l-am făcut praf după aproape o lună!

În paralel cu școala primară și generală, am studiat vioara și teoria muzicală la actuala Școala de Artă “Sergiu Celibidache” din Roman, iar când am terminat clasa a VIII-a nu eram foarte sigură că îmi doresc să continui cu muzica, pe linia studiilor, așa că am ales un profil umanist.

Pe tot parcursul studiilor liceale, legătura mea cu muzica avea să devină tot mai interesantă! Am participat la mai multe concursuri: Festivalul Național “Camena”, Trofeul Toamnei, Concursul Internațional Ofrandă sunetului, m-am implicat cu drag în spectacole organizate atât de liceu – Baluri de Boboci, Zilele liceului, Acțiuni caritabile, cât și de Primăria Roman –Ziua Francofoniei, Casa de cultură sau Clubul Elevilor.

Momentul în care a trebuit să dau la facultate a fost destul de dificil, însă s-a dovedit a fi exact ceea ce aveam nevoie. M-am reorientat către ce mi-a spus dintotdeauna sufletul: Tu trebuie să faci ceea ce te definește: muzică! Așa că, iată-mă: plină de energie, implicată într-un proiect inedit și cu un chef nebun de cântat !!!

Ce ai putea să ne dezvălui despre noul tău proiect muzical?

Din punct de vedere muzical, pot spune că proiectul thisCover Band , este familia din care mi-am dorit mereu să fac parte. Este un proiect ambițios, bine gândit și misterios, care se va lăsa degustat puțin câte puțin. Reprezintă povestea unui clan mafiot, pregătit să uimească și care începe deja să-și facă simțită prezența, prin tensiunile pe care le generează. Planul thisCover Band rămâne misiunea voastră!

Ce stiluri vă atrag în mod special și pe care le abordați în concertele voastre?

Stilurile care ne atrag și pe care le abordăm, sunt la fel de diverse precum personalitățile noastre. Dar, până la urmă, asta e frumusețea, nu?!? Un cocktail de stiluri și genuri, de care devii dependent imediat după ce l-ai gustat: Jazz, Swing, Pop, Rock, R&B, Fusion, Latino, Country, Dance, Disco, Rock and Roll, Reggae, Blues, Funk, Soul etc.

Cum ai putea defini în câteva cuvinte activitatea voastră muzicală?

Activitatea noastră muzicală, în formula thisCover Band, a început de curând și se anunță a fi cât se poate de serioasă și complexă. Deja punem la cale un nou plan, care s-ar putea să vă surprindă…

Ce impresii ne-ai putea împărtăși despre colegii tăi din trupă?

Suntem cu toții părți ale întregului numit thisCover Band, și personalități, pe cât de diferite, pe atât de potrivite. Ne simțim bine unii cu alții, ne ajutăm cât putem de mult, suntem muncitori, responsabili și punem mult suflet în ceea ce facem.

A fost un anumit concert care a avut impact emoțional asupra voastră?

Da! Primul concert! De ce? Pentru că l-am realizat pentru o cauză nobilă, încercând să ajutăm un suflet tânăr, aflat în nevoie.

Pe scenă s-a creat o energie incredibilă … a fost un sentiment înălțător! Când am terminat de cântat, lumea abia se încălzise! Le-am oferit două bis-uri, dar nu a fost deajuns! Hahaha!

Ce mesaj ai dori să transmiți cititorilor Revistei OK, dar și celor care ascultă muzică?

Sunt convinsă că nu există persoană care să nu asculte muzică … de aceea, sfatul meu este: ascultați muzica în care vă regăsiți, muzica personalității voastre, cea care vă face inima să vibreze! Nu vă luați mereu după ce e la modă. De multe ori, moda ne face să ne pierdem în lucruri aparent valoroase. Așa că: Keep calm, and listen to your music!